18.8 C
Dubrovnik
Subota, 23 listopada, 2021
NaslovnicaPolitikaIzborna lista posvađala članove: izgleda da je Škoro uništio hrvatske suvereniste

Izborna lista posvađala članove: izgleda da je Škoro uništio hrvatske suvereniste

Turbulentna izvanredna sjednica  GO Hrvatske konzervativne stranke Dubrovnik koju je sazvala predsjednica Podružnice dr. sc. Dražana Martinović Mamić održana je 7. lipnja i na njoj je istaknuto nezadovoljstvo članstva sastavom izborne liste za X izbornu jedinicu pa su pljuštale i ostavke. Evo priopćenja u izvornom obliku.

Povod sazivanja je nezadovoljstvo dr. Martinović Mamić koja je 5. lipnja dala ostavku na mjesto predsjednice Podružnice GO HKS Dubrovnik i koordinatorice Hrvatskih suverenista te zatražila ispis  iz članstva stranke.

Razlog je posljedica odluke  središnjice HKS za koju je  doznala i potvrđena joj u telefonskom razgovoru u petak navečer 5. lipnja od strane predsjednika HKS Gosp. Marijana Pavličeka a potom i  dopredsjednice Gđe Ruže Tomašić kako će umjesto Gđe Tomašić kao nositeljice liste za parlamentarne izbore u našoj X izbornoj jedinici, ukoliko bude izabrana, a neće ići u Sabor jer je odlučila ići u mirovinu od 30. 06. 2021. god., umjesto nje ići Gosp. Marko Milanović Litre (bez obzira na mjesto na listi i broj osvojenih glasova ) koji jeste član HKS ali živi i radi u Zagrebu. Kako na listi nije nitko iz Dubrovnika kao drugog grada po veličini u našoj X izbornoj jedinici i smatrajući kako je nekorektno da netko iz druge izborne jedinice konkretno iz Zagreba ide na listu naše izborne jedinice  sukladno takvom dogovoru iako je to  po važećim  zakonima moguće ali nije moralno i prihvatljivo članovima podružnice.  

Martinović Mamić je bilo ponuđeno mjesto na listi u XI izbornoj jedinici nakon što je sama bila predložila Tomašić i Pavličeku ako treba pomoći a nema adekvatnih kandidata, što bi joj inače bila čast da nije 5. lipnja navečer saznala za planirane neprihvatljive i po stranku  zapravo  štetne  aranžmane u našoj X izbornoj jedinici. Nazočni članovi su iskazali nezadovoljstvo i predložili da se nazove još jedanput  predsjednika Pavličeka koji se nije javio na tri telefonska poziva prekidajući iste te je pozvana Gđa Tomašić koja je u telefonskom razgovoru rekla da je odluku prepustila gosp. Pavličeku i da ona ide u mirovinu od 30. 06. 2021. god. te da nije odgovorna za liste ona nego Pavliček , kako  ništa nije  sporno u tome da umjesto nje u Sabor ide mladi član HKS Marko Milanović Litre jer da „i drugi tako rade pa ako mogu oni zašto ne bi i mi“!

Gđi Tomašić dr. Martinović Mamić je još jednom rekla  kako će takvim  njihovim postupkom po drugi put u kratkom vremenu  biti prevareni birači koji glasujući za Ružu Tomašić zapravo glasuju  za drugu osobu, konkretno sada  bi to bio Marko Milanović  a da je već  odlučila kako će ju u Europskom parlamentu od 30. 06. 2021. mijenjati Gosp. Iličić koji je predsjednik HRAST a. Rečeno joj je ponovno sve što je Martinović Mamić prenijela članovima da je rekla  u prethodnom tel. razgovoru i Tomašić i Pavličeku, kako će se birači osjećati prevarenim  zbog čega ćemo i kao HKS i Hrvatski suverenisti biti diskreditirani zbog takve svojevrsne izborne prevare te da nitko od birača  neće nam htjeti dati glas i nećemo imati nikakve šanse na narednim lokalnim izborima koji su početkom 2021. god. , zapravo stranka uništena kao i njena reputacija na kraju odlične karijere, te kako je izgleda Škoro uspio uništiti HS.

Rečeno je kako ćemo mi ako ne promijene odluku  i umjesto Marka Milanovića na našoj listi u X izbornoj jedinci ne bude netko drugi npr. iz Dubrovnika ili DNŽ donijeti odluku o raspuštanju Podružnice i većina se ispisati iz članstva a neki članovi moguće preći u drugi stranku  zbog takvih  nedemokratskih postupaka  središnjice o čemu su odlučili samo ona i Pavliček u ime HKS  a u dogovoru sa Gosp. Hrvojem Zekanovićem kao predsjednikom Hrvatskih suverenista (HS)  u ime HS  po njihovom  dogovoru sa dr. sc. Miroslavom Škorom. Naglašeno ja da takav način odabira kandidata za liste nije demokratski, doživljavamo ga kao ponižavajući a nije niti u skladu sa Statutom stranke. Gđa Tomašić je ostala čvrsto pri svom tj. njihovom stavu a Pavliček se nije javio zbog čega je na javno glasanje stavljen prijedlog o raspuštanju podružnice HKS GO Dubrovnik što je jednoglasno prihvaćeno.

Članovi su se usuglasili  da se  o navedenom izda priopćenje za medije stoji u dopisu koji potpisuje dr. sc. Dražana Martinović Mamić.

foto: Hrvatska konzervativna stranka

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić