VIJESTI
10.10.2019 u 19:35

Zelene destinacije - Dubrovnik primjer dobre prakse u održivom turizmu

Ovogodišnja međunarodna konferencija Green Destinations Conference održava se u Zagrebu, Delnicama i Malom Lošinju od 9. do 12. listopada, a jedna od glavnih tema je održivo upravljanje destinacijama s kontrolom prekomjernog turizma i zaštitom interesa domaćeg stanovništva. Prvi dio konferencije održan je u srijedu u Zagrebu, a razgovaralo se o iskustvu hrvatskih destinacija u održivom turizmu. Grad Dubrovnik je pritom izdvojen kao jedan od primjera dobre prakse. O izazovima s kojima se suočava Dubrovnik u turizmu i o gradskom projektu Poštujmo Grad, na konferenciji je govorila zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.


komentara  2

Zamjenica Tepšić naglasila je da je u fokusu programa Poštujmo Grad bolji život građana, kroz mjere za upravljanje turizmom. Najavila je da će Grad Dubrovnik do kraja godine provesti mjerenje održivosti u suradnji s Globalnim vijećem za održivi turizam, kojim će se definirati daljnji koraci u upravljanju destinacijom.

 

- Dubrovnik je krenuo u promjenu upravljanja i treba još mnogo toga napraviti da bismo se mogli nazvati 'zelenim', no idemo s raznim projektima i postepeno uvodimo mjere za to. Iz istraživanje ćemo vidjeti što treba mijenjati brzo, a što kasnije, i što ljudi misle. I naš projekt Respect the City (Poštujmo Grad) ulazi u novu fazu te se izrađuje plan upravljanja starom gradskom jezgrom, što je tražio i UNESCO, jer je ta jezgra zaštićena svjetska baština - rekla je dodajući da će ovaj dokument biti spreman do sredine 2020. godine.

 

Skup je okupio više od 120 sudionika iz 30 zemalja svijeta, koji će raspravljati o temama tzv. zelenih rješenja za turističke destinacije, među kojima i o očuvanju prirode, bioraznolikosti i lokalnoj kulturi, postupanju s otpadom i plastičnim otpadom, posebice iz mora i oceana i  strategijama za razvoj ekološki odgovorne politike destinacija. Organizator konferencije je Green Destinations, neprofitna fundacija za održivi turizam koja vodi globalno partnerstvo stručnih organizacija, tvrtki i akademskih institucija. U sklopu foruma dodijelit će se i priznanja i certifikati za top 100 održivih i zelenih destinacija u svijetu u 2019.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

Alamaka 14.10.19 u 13:58
Pravo zboriš.Možda bude bolje.Bivše politike su nam dosta s anja ostavile.

   

Spica skandela 11.10.19 u 10:48
Grad Dubrovnik je primjer dobre prakse za održivo upravljanje destinacijama s kontrolom prekomjernog turizma i zaštitom interesa domaćeg stanovništva??? Dajte nemojte nas pravit budalama. Grad je uništen - stara jezgra se raspada, stanovnici iselili, sve smrdi po užeglom ulju i pišini, govna isplutaju svaki dan na drugoj plaži, za proć preko Gruške obale ti treba helikopter, cijeli Gruž i Šipčine smrde po sumporu od kruzera, svaki dan je sve više bolesnih od raka pluća, kad padne malo kiše grad je blokiran, radne snage nema na 100 kilometara.... a oni se hvale po svijetu kako Dubrovnik održivo upravlja destinacijom s kontrolom prekomjernog turizma i zaštitom interesa domaćeg stanovništva. Kako vas nije sram svih zajedno??? Žalibože novaca bačenih za silna putovanja po tim konferencijama

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
mito_korupcija
VIJESTI
0      23|01|20 u 14:37
IZAŠAO NOVI INDEKS PERCEPCIJE KORUPCIJE Hrvatska je pala za tri mjesta
Sveti-Vlaho-Red
VIJESTI
0      23|01|20 u 11:02
Biskupova poruka štovateljima sv. Vlaha uz 1048. Festu
antene
VIJESTI
0      23|01|20 u 10:16
U SUBOTU: Prosvjed protiv 5G tehnologije ispred Sponze
VIJESTI
0      22|01|20 u 19:15
U četvrtak bez vode na Prijekome
fitur-madrid-tz
VIJESTI
0      22|01|20 u 16:31
TZ DNŽ nastupa na sajmu FITUR u Madridu

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija