Pir je jedna od najstarijih poznatih vrsta žitarica, svestrano zrno omiljeno i među svecima. Sadrži proteine, vitamine B i E, minerale, vlakna, magnezij te antioksidanse, nutrijente vrlo važne za cjelokupno zdravlje našeg organizma.
Pir je izuzetno zdrava namirnica, ljekovita i lako probavljiva. Odličan je za održavanje tjelesne temperature, daje tijelu snagu i energiju, vrlo je hranjiv i utiče na izgradnju mišića, poboljšava krvnu sliku, pomaže razbistriti um, pomaže pri upalama, antibiotik je, ima antikancerogeno djelovanje i pomaže kod dijeta zbog tiocinata u sebi.
Donosimo recept, pir s povrćem:
60g pira
4 cherry rajčice
60g slanutka
1 srednje velika tikvica
malo kokosovog ulja
svježe sjeckani petrusin
Priprema:
Pir stavite u toplu vodu i skuhajte, a povrće narežite na kockice. Na tavi zagrijte kokosovo ulje. Zatim u isti stavite tikvicu i malo pirjajte. Dodati skuhani slanutak i malo vode, pa pustiti 10 minuta da se pirja. Na kraju ubaciti rajčice narezane na polovice i sitno narezani petrusin. U posudi izmješati pir i dinstano povrće.
U našj butizi možete nabaviti :
pir, pirov griz, pirovo bijelo brašno i integralno te napitke od pira.
Butiga zdravlja želi vam dobar tek!
Pratite novitete na facebook stanici, a očekujemo vas na adresi:
Butiga zdravlja, Mercante, Vukovarska 22
Radno vrijeme:
od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati
subotom od 8 do 14 sati
sponzorirani članak