LIFESTYLE
19.07.2019 u 19:14

SURADNJA MUZEJA Bogata izložba od 215 eksponata

Zamjenica župana Žaklina Marević otvorila je sinoć u žitnici Rupe izložbu pod nazivom “Povismo i sukno – kaštelansko tradicijsko ruho”, izložbu koja gostuje u Dubrovniku, a koja je nastala kao rezultat suradnje Dubrovačkih muzeja, Muzeja Grada Kaštela i Etnografskog muzeja Split.


komentara  0

Zamjenica župana je tom prigodom kazala kako je veseli ova izložba, posebice zbog toga što je ona zalog još većeg unapređenja suradnje između naših muzejskih institucija: “Koristim također priliku čestitati autoricama ove izložbe, jer ovdje imamo priliku vidjeti zaista velik broj eksponata, a to govori o kompleksnosti ove izložbe. Vjerujem da ćemo mi večeras ovdje nazočni, ali i svi oni koji dođu pogledati izložbu narednih dana, osim edukativnog aspekta imati priliku kroz izložbu upoznati i povijest kaštelanskog kraja.”, rekla je zamjenica Marević.

Dodala je i kako je vrijednost ovakvih, gostujućih izložbi, što daju široj publici mogućnost upoznavanja drugih krajeva i njihovih običaja, a suradnja kakva je ostvarena između Dubrovačkih muzeja, Muzeja Grada Kaštela i Etnografskog muzeja Split daje dodanu vrijednost radu muzejskih institucija. Uz želje za nastavak ovako uspješne suradnje i na nekim budućim projektima, zamjenica župana Žaklina Marević otvorila je te u pratnji autorica izložbe i ravnateljice Dubrovačkih muzeja Pavice Vilać obišla izložbu “Povismo i sukno – kaštelansko tradicijsko ruho”.

Inače, ova izložba će za naše sugrađane u žitnici Rupe biti otvorena do 26. kolovoza ove godine. Riječ je o bogatoj izložbi koja u 215 eksponata prikazuje tradicijsko odijevanje u prostoru kaštelanskih naselja, odnosno Grada Kaštela. Autorice stručne koncepcije izložbe i kataloga su muzejske savjetnice Sanja Ivančić iz splitskog etnografskog muzeja i Sanja Acalija iz Muzeja grada Kaštela, a kustosica dubrovačke izložbe je voditeljica dubrovačkog Etnografskog muzeja Barbara Margaretić.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
beatles_tribute_240819_naslovna
LIFESTYLE
0      25|08|19 u 03:51
FOTO: Beatles Revival Band nastupio na Babinom kuku
noc_uvale_naslovna
LIFESTYLE
0      24|08|19 u 23:48
FOTO: Noć Uvale - veselje uz Jolu u Lapadu
al_roker_naslovna
LIFESTYLE
0      24|08|19 u 17:30
Američki novinar u Gradu proslavio 65. rođendan
spica_240819_naslovna
LIFESTYLE
0      24|08|19 u 15:43
FOTO: Uz brojne turiste Stradunom se šetala i manekenka Iva Jerković
beatles_revival_bend
LIFESTYLE
0      23|08|19 u 17:57
Beatles Revival Band sutra na Babinom kuku

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija