VIJESTI
20.07.2019 u 13:19

VIDEO: Cavtaćani se bune zbog buke torne, a iz Općine poručuju da su nemoćni

Cavtat je poznati turistički gradić kojega su turisti voljeli zbog ljepote, ali i mira i tišine u kojima su uživali, no to je sada stvar daleke prošlosti, žale se Cavtaćani koji su redakciji dubrovniknet-a poslali fotografije i video na kojemu se čuje zvuk torne i radovi na izgradnji zgrade na samom ulazu u Cavtat. Kako je moguće da se ne poštuje zabrana izvođenja građevinskih radova koja bi u primorskim mjestima započinjala 15. lipnja pa trajala naredna tri mjeseca, pitali smo u Općini Konavle, u čijem službenom odgovoru stoji da je promjenama Zakona o gradnji Jedinicam lokalne i područne samouprave značajno otežano, čak i onemogućeno djelovanje. 


komentara  0

"Sukladno članku 132. Zakona u gradnji (Narodne novine 153/13, 20/17 i 39/19) Općina Konavle donijela Odluku o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova na području Općine Konavle (Službeni glasnik 10/18) u kojoj se člankom 4. kao razdoblje kalendarske godine na kojoj se primjenjuje zabrana izvođenja zemljanih radova i radova na izgradnji konstrukcije građevine određuje period od 15. lipnja do 15. rujna.

Moramo istaknuti da je promjenama Zakona o gradnji Jedinicama lokalne i područne samouprave značajno otežano, čak i onemogućeno, djelovanje u slučaju izvođenja drugih radova koji ne spadaju u kategoriju zemljanih radova i radova na izgradnji konstrukcije građevine, odnosno radova iz Odluke o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova"stoji u odgovoru koji potpisuju načelnik Općine Konavle Božo Lasić i resorni pročelnik Mikulić. 

 

 

 

 

 


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija