VIJESTI
25.06.2019 u 12:33

HE PLAT Nakon 12 dana u istražnom zatvoru dvojac pušten da se brani sa slobode

Nakon 12 dana provedenih u istražnom zatvoru, bivši šef HEP Proizvodnje Željko Starman i član Uprave HEP-a Nikola Rukavina jučer su pušteni da se brane sa slobode. Ispitano je devet svjedoka i na kraju zaključeno kako nema opasnosti od utjecaja na svjedoke ovoga dvojca te im je tako ukinut istražni zatvor.


komentara  0

12. lipnja Starmanu i Rukavini je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog osnovane sumnje da su počnili teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, vezano za događaj u HE Plat od 10. siječnja 2019., kao i zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Za ovo kazneno djelo predviđena je kazna od tri do 15 godina zatvora.

- Mi smo se apsolutno protivili određivanju istražnog zatvora iz zakonskih osnova koje je predložio županijski državni odvjetnik. Sudac istrage je donio odluku da se istražni zatvor određuje na period od 30 dana. Nakon konzultacije s klijentima donijeti ćemo odluku što dalje – kazao je odvjetnik Gordan Preglej 12. lipnja ,koji je još tada dodao kako će uložiti žalbu i pokušati ubrzati postupak na način da se što prije ispitaju navedeni svjedoci i da se što prije ukine istražni zatvor.

- Što se tiče utjecaja na svjedoke, to je apstraktne prirode, mi smo zauzeli stav da takva opasnost realno ne postoji i naša želja je da se što prije svjedoci saslušaju kako bi se istražni zatvor ukinuo da krenemo ravnopravno u postupak i tek kada naši branjenici izađu iz zatvora imati ćemo poštenu šansu za suđenje i ravnopravno dokazivanje – izjavio je 12. lipnja odvjetnik Krešimir Škarica.

- Vrlo je važno da se tijekom vještačenja utvrdi uzročno posljedična veza i zašto su ljudi nažalost stradali, da li su imali mogućnost izbjeći nesreću i ima li propust naših branjenika ikakve veze s uzrokom požara. Morati će se provesti jedno multidisciplinarno i vrlo kompleksno vještačenje gdje će se vještačiti uzrok požara, a isto tako će biti vještačen medicinski aspekt – kazao je tada Škarica.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija