VIJESTI
19.04.2019 u 20:01

Vlada staje na kraj malverzacijama POS-ovim stanovima, a uvode se i nove subvencije

Svako dijete, dodatna godina subvencije. Nove su to olakšice koje Vlada predlaže ne bi li mladim obiteljima još olakšala rješavanje stambenog pitanja. Donesene su i izmjene zakona o POS-ovim stanovima. To neće veseliti one koji su namjeravali s državnim olakšicama loviti u mutnom. POS-ovi stanovi neće se više moći prodavati ili koristiti za najam, piše Dnevnik.hr.


komentara  0

Zahvaljujući subvencioniranim kreditima i programu poticane stanogradnje 36.000 mladih ljudi ima svoj krov nad glavom. Među njima je i obitelj Uzarević. ''Uspjeli smo kroz te državne subvencije kupiti kuću koju vjerojatno ne bismo tako lako kupili, odnosno bili bismo financijski vjerojatno u vrlo nepovoljnoj situaciji.''

Podsjetimo, država subvencionira između 30 i 51 posto rate kredita, ovisno o indeksu razvijenosti mjesta na kojem se nalazi nekretnina. Subvencionirano razdoblje je prošle godine s četiri povećano na pet godina, a za svako novorođeno dijete dodatne dvije.

 ''Sad uvodimo novinu, dodatno subvencioniranje kredita za svakog maloljetnog člana kućanstva na dan podnošenja zahtjeva za jednu godinu. Drugim riječima, svako dijete, član kućanstva koje je maloljetno produljuje subvencioniranje kredita u trajanju jedne godine'', rekao je ministar Predrag Štromar.

Vlada je danas odlučila mijenjati i zakon o POS-ovim stanovima jer su olakšice države mnogi zloupotrebljavali. ''Uvodimo i zabranu davanja u najam ili prodaje neotplaćenih stanova što će se definirati kupoprodajnim ugovorom kako bi se stanovi zaista koristili za namjenu za koju su građeni i za koju država izdvaja javna sredstva'', dodaje Štromar.

Cijeli članak pročitajte ovdje.


dubrovniknet team/Izvor: Dnevnik.hr

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija