POLITIKA
15.03.2019 u 14:51

Dubrovački HDZ: uspjeli smo zaustaviti projekt HE Ombla!

Uspjeli smo! HE Ombla više nije prijetnja Gradu! Nastojanja Hrvatske demokratske zajednice da se projekt Hidroelektrane Ombla zaustavi, odbaci i izbriše iz prostorno-planske dokumentacije je u potpunosti uspio! Naime, Skupština Dubrovačko-neretvanske županije prilikom posljednjih izmjena i dopuna Prostornog plana Dubrovačko-neretvanske županije izbacila je projekt HE Omble, pa će isto uskoro učiniti i Gradsko vijeće Grada Dubrovnika, a sve kako bi se zakonski plan nižeg reda usuglasio s županijskim planom - stoji u priopćenju koje stiže od Gradskog odbora dubrovačkog HDZ-a.


komentara  5

Na taj će način završiti višegodišnja bitka u kojoj su nam potporu dali naši sugrađani, i to ne samo iz Rijeke dubrovačke, nego i ekološki aktivisti iz čitave Hrvatske te pojedine političke grupacije.

No, inicijativu je nosila Hrvatska demokratska zajednica i ona je uobličena u Deklaraciju protiv projekta izgradnje HE Ombla na području značajnog krajobraza Rijeke dubrovačke, a koju je u svibnju 2015. godine izglasalo Gradsko vijeće, tada pod predsjedanjem današnjeg gradonačelnika Mata Frankovića.

Argumentiranom Deklaracijom, na koju su pojedini politički i društveni akteri gledali s podsmijehom, uspjeli smo uvjeriti središnju i regionalnu vlast da je riječ o projektu koji je štetan, ekološki neprihvatljiv te da ugrožava glavni izvor vode za Grad.

Stoga bi ovim putem zahvalili našim sugrađanima i ekološkim aktivistima, a koji su imali razumijevanja za način borbe koji smo odabrali kako bi spriječili realizaciju ovog štetnog projekta. Potrajalo je nekoliko godina, ali smo ipak uspjeli. Uspjeli smo zaštititi Grad, njegovo izvorište pitke vode te zaštićeni krajobraz Omble.

Budući da rijetko svjedočimo da ovakva nastojanja uspijevaju u Hrvatskoj, to nas čini još ponosnijima na ovaj uspjeh. Priča oko HE Omble pokazatelj je i dokaz ne samo toga da mi u Hrvatskoj demokratskoj zajednici  itekako vodimo računa o strateškim interesima Grada i zaštiti svih njegovih resursa nego i da ta borba gotovo uvijek bilježi uspjeh - stoji u priopćenju GO Hrvatske demokratske zajednice Dubrovnik.KOMENTARI / Komentiraj
   
   

Lapademoj 16.03.19 u 03:03
Preuzimate tuđe zasluge za nešto što je već bilo pokopano davno, ali zato ste nacrtali cestu poviše izvora i povećali površinu za golf ... manipulatori i populisti, uvijek isti.

   

Djuka 15.03.19 u 19:20
Mali Mato se taman bio uhljebio na čelu ACI marine u Komolcu te mu nije padalo napamet bit protiv HE Ombla kad je guraju i šefovi Ivo Sanader, Jadranka Kosor i Branko Bačić...Štoviše iz hadezeovog ogranka Komolac tjerali su mještane jer su javno govorili protiv stranke, respect Marinu Pavloviću!!!!

   

spidersfrommars 15.03.19 u 18:59
nacrtali su cestu iznad izvora omble, vrlo domoljubno, tako da ide dodatno zagađenje plus ono s ivanice by hdz BiH, gdje se grade kuće bez riješene kanalizacije, tako će te piti njihova govna

   

šufit 15.03.19 u 17:49
Garant ima kretena koji će u ovo povjerovat ...

   

Alamaka 15.03.19 u 15:11
Da se narod nije digo ne bi vi išta zaustavili.

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
POLITIKA
0      27|05|19 u 00:59
100% obrađeni rezultati u Županiji
hdz_press17
POLITIKA
0      27|05|19 u 00:27
100% obrađeni glasovi u Gradu Dubrovniku: ima li promjena?
hdz_pressica_bacic_projekti04
POLITIKA
0      26|05|19 u 23:33
U Županiji HDZ dvostruko jači od SDP-a
Dube daruje Andru ugovore o garazi 1
POLITIKA
0      26|05|19 u 23:17
Grad Dubrovnik: Šuici 797 glasova, Vlahušiću 62
mato_tomljanovic
POLITIKA
0      23|05|19 u 10:24
Mato Tomljanović: za svoje mjesto u Europi se moramo izboriti sami

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija