POLITIKA
15.03.2019 u 13:59

Trebaju li Zatonjani uopće ikome, osim kao biračko tijelo svake 4 godine!?

- Ništa se ne događa po pitanju kanalizacije, ceste su u katastrofalnom stanju, vezovi za barke su u neuređenom stanju, javne površine su potpuno neuređene – nikakve strategije i vizije ovdje nema. Kad sad još ljudima oduzmemo ono što gotovo 100 godina koriste, onda se zaista treba zapitati – trebaju li Zatonjani uopće ikome, osim kao biračko tijelo svake 4 godine!?, stoji, među ostalim u priopćenju KLGB Srđ je Grad, koje prenosimo u cijelosti.


komentara  2

"Zakon o upravljanju državnom imovinom (NN 52/18) u svojem čl. 45 regulira pitanje raspolaganja nekretninama u korist jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave bez naknade.

U stavku 1. navedenog članka navode se razlozi zbog kojih se nekretninama može raspolagati u korist jedinica lokalne i područne samouprave, a to su: gospodarski napredak, socijalna dobrobit građana, ujednačavanje gospodarskog i demografskog razvitka svih krajeva Republike Hrvatske.

Stavak 2 kazuje da se raspolaganje nekretninom provodi – na zahtjev jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave na koju se prenosi ono pravo s kojim se postiže ista svrha, a koje je najpovoljnije za Republiku Hrvatsku.

U stavku 3 kazuje se i svrha ostvarenja projekata koji su od općeg javnog, socijalnog ili kulturnog interesa, poput izgradnje škola, dječjih vrtića, bolnica, domova zdravlja, ustanova socijalne skrbi, groblja, za izgradnju sportskih objekata, muzeja, memorijalnih centara i drugih sličnih projekata kojima se povećava kvaliteta života građana na području jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Iz ovoga je sasvim jasno da Grad Dubrovnik može predati zahtjev da može raspolagati nekretninom ukoliko predvidi projekt koji bi povećao kvalitetu života građana na području lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Uvjereni smo da se ovo područje može urediti tako da se uredi siguran pješački pristup za odrasle i djecu s različitim javnim sadržajima, poput parka koji bi se prirodno nadovezao na plažu i time na civiliziran način povezao Mali i Veliki Zaton. Nije nam jasno kako se netko ne želi boriti za sigurnost djece i odraslih, koji će, ukoliko se ova čestica zemlje proda privatnom investitoru, morati hodati magistralnom cestom iz jednog u drugo mjesto.

Međutim, u svome odgovoru na vijećničko pitanje vijećnika Emilija Puljizevića iz HDZ-a i Nikše Selmanija iz Srđ je Grad, Gradonačelnik je odgovorio da: „Ne postoji nijedna zakonska mogućnost da nam to netko pokloni, postoji mogućnost da to kupimo, ali zašto kupiti nešto na čemu ne možemo ostvariti ništa“.

Da je Gradonačelnik uopće obratio malo pažnje na ono što se govori u Zatonu – a to je da se radi o jedinom putu koji preko 100 godina povezuje Mali i Veliki Zaton, jedinoj po stanovnike i goste sigurnoj pješačkoj trasi kojom se pristupa plaži u Velikom Zatonu, shvatio bi da se tamo već ostvaruje nešto i da bi svaka odgovorna uprava u budućnosti trebalo čitavo to područje konačno urediti jer je opće stanje u Zatonu veoma loše.

Ništa se ne događa po pitanju kanalizacije, ceste su u katastrofalnom stanju, vezovi za barke su u neuređenom stanju, javne površine su potpuno neuređene – nikakve strategije i vizije ovdje nema.

Kad sad još ljudima oduzmemo ono što gotovo 100 godina koriste, onda se zaista treba zapitati – trebaju li Zatonjani uopće ikome osim kao biračko tijelo svake 4 godine!?", navodi se u priopćenju KLGB Srđ je Grad.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

manjgura 15.03.19 u 16:39
Važno je da birači shvate da kad treba nekome hedezeovcu iz Zagreba, potrebe i volja Zatona prestaju bit važni, postoje mali i veliki glasači, male i velike face političke ... oni koji deklarativno vladaju selom svojim dok netko iz metropole ne digne telefon i ne zaželi suprotno... kako to sad ne finkcionira stranačka vertikala u bottom up smislu?! Jer ih nije briga za obične ljude... možda još netko od HDZ glasača izgovori: pa kako to?! Pa mi smo glasali za taj isti HDZ koji otima stanovnicima jedini koridor između malog i velikog Zatona, zašto? Da bi ga nekome prodali?!!!!! Pa zar nije važnije koliko stanovnicima vrijedi , a ne koliko tržištu vrijedi ...? Objesite tog svog HDZ šerifa za prvu maslinu ili NEK se pokrene ..

   

spidersfrommars 15.03.19 u 14:20
Pa ovi iz zatona birali su više od nekoliko svog demokršćanina i obiteljskog čovjeka emilija puljizevića, neka im isti objasni što im domoljubno rade. Međutim, to su sve većinom ovce koje ni ne zaslužuju bolje od tga da ih netko gazi.

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija