VIJESTI
14.03.2019 u 19:59

"Ako vas svrbi neka dobra ideja došlo je vrijeme da okrenete ploču!"

U Dubrovniku se je održala dvodnevna konferencija o ženskom poduzetništvu Okreni ploču! u organizaciji Hrvatske udruge poslovnih žena Krug – Ogranak Dubrovnik i Županijske komore Dubrovnik. Konferenciju je otvorila Ivona Vrdoljak Raguž, predsjednica Udruge Krug – ogranak Dubrovnik. Pozdravivši sve prisutne, spomenula je uspjehe Hrvatske udruge poslovnih žena Krug u promociji poduzetništva među ženama.


komentara  0

Terezina Orlić, v.d. predsjednice HGK-Županijske komore Dubrovnik u svom pozdravnom govoru je naglasila da „ovom konferencijom želimo otvoriti nove prilike i osnažiti žene za ulazak i ostanak u poduzetništvu. Orlić se posebno zahvalila Gradu Dubrovniku, koji je prepoznao nedovoljnu uključenost žena u poduzetništvo i omogućio posebnim programom i financijsku potporu malim poduzetnicama i za ovu 2019. godinu.

Gordana Restović, predsjednica udruge Krug, naglasila je suradnju Hrvatske gospodarske komore i Udruge Krug, koja je rezultirala ovom konferencijom. „Uspjeh članica udruge Krug ne mjeri se samo na lokalnoj, već i na nacionalnoj razini, gdje su do sada dvije poduzetnice iz Dubrovnika nagrađene“.

Prisutne su pozdravili i potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze gđa Mirjana Čagalj, saborska zastupnica i potpredsjednica Parlamentarne skupštine Vijeća Europe gđa Sanja Putica i gradonačelnik Grada Dubrovnika, Mato Franković.

U prvom panelu Zašto u poduzetništvo?, kojeg je predvodila Nikolina Farčić, Predsjednica Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Dubrovačko - neretvanske županije, raspravljalo se o izazovima ulaska u poduzetničke vode. Sudionici panela bili su: Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela, Mira Krneta, voditeljica područnog ureda HBOR-a za Dalmaciju, Karmen Kmetović Prkačin, psihoterapeutica, vlasnica obrta Umus, Paula Miljanić Janović i Kristina Kriste, vlasnice tvrtke Arx d.o.o., Cavtat, Maja Buconjić Barišić, vlasnica tvrtke Detmers kontejner d.o.o., Zagreb te Marija Obrvan, vlasnica tvrtke Maria store d.o.o., Dubrovnik.

Drugi panel, U korak s novim vremenom – digitalni korak, stavlja naglasak na digitalnu transformaciju gospodarstva, a moderatorica panela bila je Mirjana Čagalj, potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze i predsjednica Jadransko-jonskog foruma gospodarskih komora. Sudionici ovog panela bili su: Gordana Restović, predsjednica Kruga, ravnateljica Pula film festivala, Doc.dr.sc. Ivana Palunko, Sveučilište u Dubrovniku, Odjel za elektrotehniku i računarstvo, Iva Jurić, obrt Becraft, Dubrovnik, Dragica Jerkov, predstavnica Scavolinia za Hrvatsku, Sloveniju, BiH, Crnu Goru, Srbiju i Makedoniju, predsjednica Kruga – Ogranka Split i Ljiljana Filipović - potpredsjednica Privredne komore Crne Gore.

Treća panel-rasprava, Poduzetnica na svom i po svom. U raspravi je predstavljena uloga žene u aktiviranju materijalne i nematerijalne imovine obitelji u ekonomskom smislu. Moderatorica panela bila je Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo. Sudionici panela bili su: Marko Miljanić, pročelnik Upravnog odjel za turizam, gospodarstvo i more grada Dubrovnika, Željka Laptalo, OPG Laptalo, Gromača, Jany Hansal, Regionalni centar za izgradnju zajednice i razvoj civilnog društva, Deša Dubrovnik, Katarina Mujo, predstavnica udruge Agroturizam Konavle, Miranda Paić, OPG Paić, Skradin, Danijela Kasumović - Maružin, vlasnica tvrtke Punkt d.o.o., Pula i Marija Vukoja, predsjednica Udruge Visit Blidinje, BiH.

I na kraju sudionice su poručile svima onima koje dvoje oko ulaska u poduzetništvo, „ako vas svrbi neka dobra ideja i često se vrtite u krevetu noću, došlo je vrijeme da OKRENETE PLOČU!“

Prvi dan konferencije završio je razgledavanjem stare gradske jezgre Dubrovnika.
Drugi dan konferencije sastojao se je od posjeta muzeju Narona, kao i drugim lokacijama u dolini Neretve.
Pokrovitelji Konferencije su Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Dubrovnik, TZ Grada Dubrovnika i TZ Dubrovačko-neretvanske županije.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija