VIJESTI
14.03.2019 u 09:58

Pedijatrijska ambulanta gotova za dva mjeseca, a hoće li biti liječnika?

Radi se punom parom jutros na gradilištu buduće pedijatrijske ambulante u Mokošici. Grad Dubrovnik uložit će 1,6 milijuna kuna u adaptaciju i opremanje prostora na adresi Vinogradarska 16, u kojem bi jednog dana trebali redovno raditi pedijatar i logoped, zaposlenici Doma zdravlja. Radovi, koji su počeli prije 20-ak dana, trebali bi završiti kroz dva mjeseca, no tko će u njima raditi ostaje pitanje. Gradonačelnik Mato Franković, kaže da je Grad osigurao stan za pedijatra, a da se nada da će Dom zdravlja u sljedeća dva mjeseca pronaći liječnika ili liječnicu, koji će tu stalno raditi.


komentara  0

Ivana Violić Žirić, arhitektica iz gradskog Odjela za investicije kazala je kako će prostor buduće ambulante, veličine 150 metara četvornih biti dostupan i slabo pokretnim te nepokretnim osobama, a predviđena su i dva ulaza, kako bi se odvojila bolesna i zdrava djeca, koja dolaze samo na cijepljenje, kao i izolacijska soba za one s mogućim zaraznim bolestima.

Na pitanje je li stan namijenjen pedijatrici u koji je protupravno uselila obitelj jednog branitelja ispražnjen, gradonačelnik odgovara kako je postupak u tijeku, ali i kako je Grad osigurao i zamjenski stan za pedijatra u koji se može useliti odmah.

Ako se pak nitko ne javi u sljedeća dva mjeseca na poziv Doma zdravlja, gradonačelnik kaže kako će ambulanta ipak početi s radom i to tako da će drugi pedijatri povremeno "uskakati".

Živi bili pa vidjeli. Svakako Mokošica zaslužuje i treba pedijatrijsku ambulantu i logopeda i pohvalno je da Grad ulaže novac u zdravstvenu zaštitu i kad to nije njegova zakonska obveza, ali koliko je situacija s nedostatkom liječnika, pa i pedijatara alarmantna govori i činjenica da o zdravlju djece iz Konavala, Župe, Primorja, Stona i Dubrovnika brine tek pet pedijatrica od kojih su dvije pred penzijom.


K. Fiorović

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija