KULTURA
17.01.2019 u 16:53

Kultni Robi K. i tribina povodnom 230. obljetnice Francuske revolucije u Lazaretima

U sljedeća dva dan Lazareti - kreativna četvrt Dubrovnika organizira dvije zanimljive tribine. U petak stiže devetogodišnji Robi K. i njegov autor, satiričar Viktor Ivančić, dok će se u subotu razgovarati o aktualnosti ideala Francunske revolucije u vremenu digitalnih medija, influensera, starlera i pop diva. 


komentara  0

U petak, 18. siječnja, u 18 sati Lazareti - kreativna četvrt Dubrovnika ugošćuje kultnog Robija K. (9) i njegovog autora Viktora Ivančića (godine poznate upravi).

Vrijeme nagriza režime i države, ali ne i Robija K. Već preko 35 godina ovaj devetogodišnjak satirom ispisuje svojevrsnu alternativnu historiju ovih prostora.

Uz autora, o Robiju K. će govoriti Boris Dežulović, Sinan Gudžević, Martina Mlinarević Sopta i Damir Bralić. Razgovor moderira Zoran Grozdanov.

Robija K. su objavile izdavačke kuće Ex libris iz Rijeke, SNV iz Zagreba i Fabrika knjiga iz Beograda, a obuhvaća 35 godina rada sabranih u pet svezaka na 2500 stranica. Izdavači su za kupce na predstavljanju predvidjeli popust od 20 posto.

U subotu, 19. siječnja, u 20 sati, Lazareti - kreativna četvrt Dubrovnika organizira tribinu povodom 230. obljetnice Francuske revolucije. Na tribini će govoriti Viktor Ivančić, Boris Dežulović, Nebojša Zelić, Florence Hartmann i Sabina Subašić, a razgovor će moderirati Pero Mrnarević.

Koliko su još uvijek aktualni ideali Francuske revolucije u suvremenoj pop kulturi obilježenoj proliferacijom ne samo digitalnih medija već i tzv. influenser(ic)a, starleta, pop diva i blogera? Koliko na promjenu društvene klime utječe globalno zatupljenje? Odgovore na ova i brojna druga pitanja pokušati će dati naši gosti tribine.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija