KULTURA
15.01.2019 u 13:54

"Mahnita i luda" predstava stiže u Kazalište

Povodom prve premijere kako u samome Kazalištu tako i prva premijera u mandatu novoga ravnatelja u 2019.  danas je održana konferencija za medije u Kazalištu Marina Držića. Riječ je o komadu koji potpisuje talijanski nobelovac Dario Fo, a uz režiju predstave Ivice Kunčevića, proslavit će se i 50 godina umjetničkog rada velikog gospara i kazališnog doajena. Pretpremijera i premijera predstave "Ne plaćamo, ne plaćamo!" održat će se u četvrtak i petak, 17. i 18. siječnja.


komentara  0

O komadu koji kroz satiru snažno progovara o socijalnim i političkim prilikama današnjeg društva, redatelj Ivica Kunčević je rekao na konferenciji za medije:

- Naravno da je glavna tema sam komad, ali eto, uplelo se tu i 50 godina karijere. Što se tiče same predstave, to je vrlo aktualna komedija o nevoljama, jadu i poniženju koje donosi siromaštvo. Ono što je intrigantno kod teksta je da na jednu sumornu temu, temu koju živimo, uspijeva Fo ispisati dobru komediju i pomalo mahnitu i ludu.

- Moja prva scenografija bila je diplomska predstava gospara Kunčevića, Vojnović, prolog napisane drame. Poslije dugo vremena sam u ovome gradu i nadam se da sam ispunio sve zadatke koje sam trebao. Komedija je vrlo ozbiljna, koliko god je apsurdna toliko je i crna što je moralo praatiti i vizualni okvir koji se događa – kazao je scenograf Marin Gozze.

- Igrati ovakvu komediju nije lako, imala sam grč u stomaku jer takvo okruženje imamo momentalno, živimo u takvoj državi. Nije ju bilo teško prihvatiti, ali moram reći da je predstava „luda“ došla svome kraju – kazala je glumica Izmira Brautović koja je kroz šalu rekla kako njihovi jadi još uvijek traju, te je pozvala sve da dođu i vide kako će to izgledati.

- Ovaj komad predstavlja krajnje aktualan i suvremen komad, može puno toga pružiti i pozivam mladu publiku jer mislim da se ovo poprilično nas tiče – rekao je glumac Lujo Kunčević.

Uz  Izmiru Brautović i Luja Kunčćevića u predstavi još igraju Nika Lasić, Branimir Vidić i Edi jertec.

Scenograf je Marin Gozze, za koreografiju i scenski pokret zaslužna je Zrinka Japunčić, Paola Dražić Zekić je skladateljica, za kostimografiju je bila zadužna Danica Dedijer, dok je oblikovatelj svjetla Marko Mijatović.


Elizabeta Jelić

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija