CRNA KRONIKA
12.01.2019 u 09:42

TREĆI DAN POTRAGE Pavličević: "Pomoć građana je uvijek dobrodošla, ali ne želimo još jednu tragediju"

Potraga za trećim radnikom HE Plat Davorom Pozniakom (33) se nastavlja i treći dan. Načelnik Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević rekao je za Dubrovniknet kako se potraga nije prekidala, ali kako se danas još i više intenzivirala. Kazao je kako će pored novih fokusa pretraživanja okolice, ponovno prelaziti i dosadašnja pretražena područja, jer, kako kaže, morske struje se mijenjaju te tako moraju provjeravati i ona mjesta koja su već prošli. Razgovarao je i s građanima koji žele pomoći sa svojim plovilima.


komentara  0

- Očevid je završen, veliki broj ljudi je na terenu, od policijskih službenika, pripadnika HGSS-a, vatrogasaca, djelatnika HE Dubrovnik,  pa sve do ronilačkih službi, tu su i ronioci Ronilačkog kluba „Dubrovnik“ no s obzirom na stanje vjetra ronioci ne mogu ići na otvoreno more i roniti će unutar akvatorija, ali je zato van akvatorija od sinoć upućen brod Obalne straže 'Omiš'. Također jutros oko 9 sati uzletio je i helikopter koji s posadom promatra iz zraka - rekao je za Dubrovniknet načelnik Pavličević, te dodao:

- Uži dio akvatorija smo pregledali, ponoviti ćemo i ono što je već pregledano. Ukoliko vremenski uvjeti dozvole onda bi pripadnike HGSS-a sa tzv. suhim odijelima prebacili do Mrkana i Bobare kako bi oni što bliže mogli prići obali, s obzirom na konfiguraciju terena tamo je nemoguće pješačiti po stijenama. Brodovi, s obzirom na stanje vjetra ne mogu prići blizu, ali bi onda pripadnike HGSS-a prevezli do tamo s kajacima. Vrijeme nam diktira pojedine radnje. Nešto što se pregledalo jučer, ne mora značiti da more nije napravilo promjene i da se na tome mjestu neće nešto pronaći. Morske struje su bile prekjučer jedne, a danas su druge.

Što se tiče pomoći građana Pavličević je kazao da je uvijek dobrodošla, međutim kako se mora voditi računa i o vlastitoj sigurnosti. Razgovarao je jutros i s jednim predstavnikom građana koji su željeli sa svojim brodovima, brodicama i barkama pomoći u potrazi. Kazao im je kako ni Policija, a niti jedna druga služba ne može njih koordinirati i masu građana, te kako nije siguran mogu li isploviti s obzirom na stanje mora, po njegovom mišljenju bi bilo bolje da ne idu, jer kako kaže, ne bi volio da doživimo još jednu tragediju.

OPROŠTAJ OD STRADALIH U PLATU: "sve je bilo ok i onda mi te nesreća uzela..."


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija