POLITIKA
17.12.2018 u 21:40

KLGB ANTUN BAŠIĆ: "Zbog neprihvaćanja subvencije zrakoplovnih karata i podzemnih kontejnera napustili smo sjednicu Općinskog vijeća Župe dubrovačke"

"Kako bi izbjegli bilo kakve špekulacije povodom napuštanja 12. sjednice Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka od strane vijećnika KLGB „Antun Bašić“, ovim priopćenjem želimo cjelokupnoj javnosti objasniti što nas je nagnalo na ovakav postupak", započinje priopćenje za javnost Kluba vijećnika KLGB „Antun Bašić“, a pročitajte u nastavku što su još napisali.


komentara  0

"Slijedom dostavljenih radnih materijala za 12. sjednicu Općinskog vijeća, dana 6. prosinca predložili smo tri amandmana od čega je samo jedan prihvaćen i to: Izgradnja javne rasvjete na autobusnoj stanici „Čibača“ uz državnu cestu D8.

Zbog neprihvaćanja ostala dva amandmana na proračun Općine Župa dubrovačka za 2019. godinu koji se odnose na subvenciju zrakoplovnih karata na relaciji Dubrovnik – Zagreb i obratno, kao i izgradnje podzemnih kontejnera u blizini OŠ „Župa dubrovačka“ i hotela „Sheraton“  uz dodatno objašnjenje načelnika Općine, napustili smo sjednicu.

Naime, još dana 06. veljače 2018. u prostorijama Općine održali smo sastanak s predsjednikom Općinskog vijeća Lovorkom Kleškovićem na kojem je bio prisutan i voditelj odsjeka za opće i pravne poslove Josip Perić, gdje smo dobili jamstvo da će prijedlog o subvencioniranju zrakoplovnih karata biti uvršten u rebalans proračuna za 2018. godinu, no kako do toga nije došlo isti amandman smo predložili za proračun 2019. godine. Objašnjenjem načelnika Općine jasno nam je dano do znanja kako ova točka nikad neće biti prihvaćena i kako je rekao: „Osobno držim da je ista točka nepotrebna u proračunu“.

Sljedeći amandman odnosio se na izgradnju podzemnih kontejnera na dvijema gore navedenim lokacijama, a sve u skladu s Odlukom o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada, donesenoj na 5. sjednici Općinskog vijeća 5. ožujka 2018. godine., čiji je cilj uspostava kvalitetnog, postojanog i učinkovitog prikupljanja otpada na područuju Općine u skladu s načelima održivog razvoja, zaštite okoliša, održivog gospodarenja otpadom i zaštitom javnog interesa.
Načelnik Općine je u svom obrazloženju ustvrdio kako su podzemni kontejneri tehnički ne održivi.

Zanimljivo je kako Čistoća Dubrovnik upravo te „tehničke ne održive“ kontejnere ugrađuje na više lokacija u Gradu Dubrovniku, a da stvar bude još zanimljivija upravo je Čistoći Dubrovnik na istoj sjednici dodjeljeno obavljanje javne usluge prikupljanja miješanog otpada  na području Općine Župa dubrovačka.

Bez obzira što naši prijedlozi ne nailaze na „plodno tlo“ kod vladajuće većine samo zato što su predloženi od strane oporbenih vijećnika, mi ćemo i dalje ustrajno predlagati konstruktivne i provedive projekte, stoji u priopćenju za javnost Kluba vijećnika KLGB „Antun Bašić“.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija