POLITIKA
16.12.2018 u 20:37

Klub vijećnika SDP-a: Zdravstveni sustav je zakazao, mladi život je izgubljen

"Nažalost dok su državi na listi prioriteta nabavka „novih“ zrakoplova i povećanje broja zaposlenih po raznim agencijama, a županiji nabavka preskupog automobila za potrebe župana i Dubrovačko-neretvanske županije u istom trenutku nema novca za obrazovanje i zdravstvo, nema novca za nabavke potrebnih uređaja za zdravstvene ustanove, nema novca da se osigura stalan rad jednog laboratorija vikendom za područje Neretve i otoka", stoji u priopćenju Kluba vijećnika SDP-a DNŽ. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.


komentara  0

Jedan mladi život je izgubljen. Inspekcija Ministarstva može u svom inspekcijskom nalazu utvrditi propust nekoga od zdravstvenih djelatnika u Metkoviću, no ono što sigurno u neće biti spomenuto je da je zdravstveni sustav zakazao. U hitnoj i Domu zdravlja Metković vikendom ne radi laboratorij, Ravnatelj Doma zdravlja u Metkoviću, Mihovil Štimac, kaže da se to ipak može u slučaju hitnosti.

Po navodima medija, Dom zdravlja već je prije zatražio da pedijatri imaju mogućnost brzog testiranja djece ne bi li se znalo je li riječ o virusu ili bakteriji,  ali dosad to nije realizirano.

Nažalost dok su državi na listi prioriteta nabavka „novih“ zrakoplova i povećanje broja zaposlenih po raznim agencijama, a županiji nabavka preskupog automobila za potrebe župana i Dubrovačko-neretvanske županije u istom trenutku nema novca za obrazovanje i zdravstvo, nema novca za nabavke potrebnih uređaja za zdravstvene ustanove, nema novca da se osigura stalan rad jednog laboratorija vikendom za područje Neretve i otoka.

Građani Neretve sve više postaju građani drugog reda, a ovaj tragični događaj samo je još jedan u nizu događaja koji potvrđuju takav zaključak.

Nadamo se kako će projekt Dnevne bolnice u Metkoviću i njezino opremanje adekvatnom medicinskom opremom spriječiti u budućnosti ovakve tragične slučajeve, no bojimo se da će to opet ostati samo jedno od obećanja aktualne državne i županijske vlasti.

Tražimo, uvođenje ubrzanog postupka obrade za djecu i starije osobe u danima vikenda i danima kada su pedijatri i osobni liječnici nedostupni te mogućnost laboratorijske obrade vikendom i neradnim danima za područje Neretve i otoka sa poluotokom Pelješcem.
Ovo nije prvi slučaj sa smrtnim ishodom u Metkoviću zbog propusta u sustavu zdravstva, no nadamo se kako će biti posljednji", navode iz Kluba vijećnika SDP-a.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija