POLITIKA
14.12.2018 u 14:06

Dubrovački SDP podržava istupe Jadrana Barača

Gradska organizacija SDP-a u cijelosti podržava istupe Jadrana Barača, predsjednika GO SDP-a, koji u svojstvu gradskog vijećnika traži jasne i nedvosmislene odgovore na pitanja kojima se ukazuje na moguće koruptivne radnje u tzv. „aferi Okrajak“ - stoji u priopćenju koje stiže iz dubrovačkog SDP-a. U nastavku je priopćenje u cijelosti.


komentara  0

Umjesto da gradonačelnik Mato Franković na čelu gradske uprave odgovorno i istinito javnosti pruži sve relevantne informacije vezano uz aferu, posljednja sjednica Gradskog vijeća koristila se za osobne napade na Jadrana Barača, zloupotrebljavajući institut vijećničkih pitanja. Time se nastoji skrenuti pozornost s pitanja koja se tiču postupka izdavanja lokacijske dozvole privatnom investitoru za rekonstrukciju dijela javnog puta u vlasništvu Grada Dubrovnika.

Tko je privatnom investitoru (Primorje gradnja d.o.o.) dao povod za neovlašteno podnošenje zahtjeva 13.3.2018. g. za ishođenje lokacijske dozvole u ime Grada Dubrovnika?

Gradonačelnik je dao objašnjenje da je naknadno „opunomoćio“ (dao suglasnost) privatnom investitoru za ishođenje lokacijske dozvole sukladno Zakonu o prostornom uređenju, članak 165.

Može li javnost dobiti na uvid ugovor kojim se Primorje gradnja d.o.o. obvezala realizirati predmetnu rekonstrukciju na svoj trošak kako bi ista „punomoć“ bila u skladu sa Zakonom?

Puno je nepoznanica i rupa u ovom procesu, a sve nažalost upućuje na pogodovanja u vezi odvajanja dijela javnog dobra i ustupanja tog dobra privatnom investitoru. 

Kada se ovome doda da je zamjenica gradonačelnika projektantica idejnog projekta bloka zgrada koje se dijelom nalaze na gradskom zemljištu, opravdana je sumnja u pogodovanje, a time i u kazneno djelo.

Umjesto da se detaljno istraže zakonitost ovih postupaka (a što javnost zaslužuje), Gradonačelnik i HDZ dalje ignoriraju postavljena pitanja i bave se podmetanjima i napadima osobne prirode na sve članove Gradskog vijeća koji traže rasvjetljavanje „afere Okrajak“. KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija