KULTURA
13.06.2018 u 10:58

„Ravanjske ljetne dane kulture 2018."

U Ravnom , petak 15. lipnja, započinje svečano otvaranje trećeg po redu kulturnog festivala.  Tijekom trodnevne manifestacije, održat će se niz kulturnih događanja i radionica. Očekuju nas glazbeni i scenski nastupi, predstava, likovne izložbe uz obilje veselja.


komentara  0

Sam početak manifestacije, uz svečano otvaranje koje je planirano u 20:30 sati, obilježit će KUD SKLAD Đakovo uz prigodne plesove i običaje uz tamburaše. Drugi dan, subota, 16.lipnja,  je bogat sadržajima kao što su: početak likovne kolonije s temom Ravno i seoski običaji, klesarska radionica s temom „Spomenik- instalacije ravanjskim zidarima i klesarima, a u idiličnom ambijentu, tzv. Gišinom gumnu, Vesna Slobođan će pričati priče za djecu o vilama.

U Lovačkom domu Ravno održati će se predstava „RODIJACI“ Petra Miloša. Dogovoreno je zajedničko druženje uz utakmicu Hrvatska-Nigeria. U večernjim satima naši prijatelji iz Slavonije- Slavonski tamburaši  zabavljat će nas na Trgu željezničke stanice u Ravnom (Hotel Stanica). Naglasak je i na tradicionalnoj lokalnoj gastronomskoj ponudi ravanjskih ugostitelja. Tijekom subote također su organizirani Dani otvorenih vrata te je moguće u slobodno vrijeme posjetiti ravanjske muzeje i špilju Vjetrenicu. U nedjelju, 17.lipnja, postavit će se instalacija spomenika u kamenu posvećena ravanjskim zidarima te izložba slika likovnjaka s motivima sela i seoskih običaja koja će ostati u zgradi općine kao dekoracija. Sveta Misa na Trebinji počinje u 10:00 sati, a program završava uz bećarce i šokačko kolo.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija