KULTURA
11.06.2018 u 18:22

Završnica „Orlanda Furiosa“ uz najznačajnije skladatelje baroka

Završni koncert ciklusa barokne glazbe „Orlando Furioso“, koji organizira Dubrovački simfonijski orkestar, održat će se u utorak, 12. lipnja u atriju Kneževa dvora, s početkom u 21 sat. S Dubrovačkim simfonijskim orkestrom nastupit će glazbeni direktor ovog ciklusa, zvijezda barokne glazbe, Dmitry Sinkovsky i ruski violinist Vladislav Pesin.


komentara  0

Nakon koncerata „Četiri godišnja doba“ prošli tjedan te nastupa vokalnog ansambla Antiphonus u petak, kada su izvedene „Pjesme Britanskog otočja“, a potom i koncerta u subotu kada Antiphonus zajedno s Orkestrom izvodi i „Dixit Dominus“ Antuna Sorkočevića i „Magnificat“ J. S. Bacha uz izbor iz „Muzike za kraljevski vatromet“ G.F. Händela, slijedi završnica ciklusa.

Ruski violinist, dirigent i kontratenor Dmitry Sinkovsky, miljenik dubrovačke publike, za ovu prigodu s DSO-om priprema djela najznačajnijih baroknih kompozitora: Johanna Sebastiana Bacha i Georga Friedricha Händela. Tako će publika imati priliku čuti Bachov „Brandenburški koncert br. 3“ i „Koncert za dvije violine u d molu“, a zatim i Händelove „Trio sonatu u g molu“ i „Muziku na vodi“ (suita br. 1 u F duru).

Ulaznice za koncert su dostupne u uredu Orkestra od 9-14 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane dostupne su isključivo na blagajni Orkestra.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija