VIJESTI
16.05.2018 u 09:07

DOGODILO SE I TO ČUDO: građani ne kritiziraju, nego pohvaljuju

Grupa građani, stanovnici drugog i trećeg seksterija, kako su se predstavili u pismu koje su nam poslali (imena poznata redakciji) odlučila se na potez koji nije prečesto spojiv s današnjim vremenom. Ne kritiziraju, nego pohvaljuju. A, što su seksteriji? Dijelovi na koje je Grad, prema Lukši Beritiću, bio podijeljen. Bilo ih je šest - Kaštio, Sv.Petar, Pustjerna, Sv.Vlaho, Sv.Marija i Sv, Nikola. Dakle, što građani iz povijesne jezgre, s Pustijerne i  Bunićeve smatraju da treba pohvaliti?


komentara  0

Bravo za gradonačelnika. Nakon dugogodišnje torture ušutkao je neprimjerno jaku glazbu za koju smo godinama pokušavali, bivšoj gradskoj administraciji, izreketarit razumijevanje, za to mu građani 2. Seksterija skidaju kapu.

Odbojno je i nadasve neprimjereno pozivati se na pravo na rad i status stanovnika Grada, a istovremeno (recipročno) ne dozvoljavati vlastitim susjedima pravo na dnevni i noćni odmor, pravo na kvalitetu života koju zaslužuju. Na punom pansionu, buka i glazba za doručak, za objed i veceru, živjeli smo godinama. Izvedbe su na otvorenome i s pojačalima postale pravila, umjesto da su ostale iznimke.

Organizacija nečijeg prava na rad ne može se bazirati na uništavanju kvalitete života drugih, neposrednog susjedstva, takvo ponašanje pokazuje bitno nerazumijevanje stanovanja i stanovnika Grada.
Na razumijevanju i podršci koje je u tom kontekstu pokazala Biskupija, zatim i Grad Dubrovnik, neizmjerno su zahvalni stanovnici 3. Seksterija.

U tom legalističkom pristupu (pohodu) kojim je krenuo, želimo Gradonačelniku svu sreću budući da u tom procesu pokušava istome naučiti ( još uvijek bezuspješno) i vlastite redove.

Zasto bezuspješno? Zbog scenarija koji slijedi vezanog generalno za ( sve)stranački modus operandi, bez obzira na skraćenicu.

Evo što se događa u RH kada (pot)pisani UGOVOR i ZAKON suprotstaviš NEpisanom zakonu kumova, kumašina, prijateljica iz škole i "ja sam za vašu stranku".

"Ali mi imamo partnerski odnos...Partnerski je odnos ovjeren ugovorom, dakle DOGOVOROM partnera - zašto ste ga prekršili?

"Ali mi se znamo!...
"U redu, znamo se, ali nije pošteno prema svima ostalima koji se drže DOGOVORA
"Ali ja sam glasala za vas..."
"Ali zašto ste onda prekršili DOGOVOR?"

I kraj priče.

Neshvatljivo jednoj nerazumnoj i ignorantskoj kategoriji ljudi da ono što je NAPISANO (i POTPISANO) ima PRAVNU težinu svugdje u normalnom svijetu, a što nije u ugovoru, to NE POSTOJI (kumovi, prijatelji i janjetina s kapulicom mladom).

Ovo je otprilike rezime svega protiv čega se svi normalni građani moraju sustavno boriti.

Šteta. Taman je legalistički pristup postao relevantan za gradsku administraciju koja prema istome ne želi dijeliti ljude prema stranačkoj pripadnosti, kad ih je zaskočio i prozvao netko iz vlastitih redova. Podmetanja u vlastitim redovima vazda su veliki izazov. Valjda i lekcija.

Kako je jedna stranka izgubila glasača ?
Tako što je izgubljeno jedno povjerenje u nepotizam, povlašten položaj i podrazumijevanje stranačke protekcije. Treba znat bit zahvalan za gubitak takvog glasa.

Nekim glasačima očito treba naglašavati i ponavljati da, kada se radi o poštivanju pravnog poretka RH, nema opcija ni stranaka već smo svi na strani zakona.

Budući da nije za očekivati od drugih političkih stranaka da stanu na stranu ovakvog legalističkog pristupa, nisu se pretrgli od očitovanja na temu i podrške, (ne donosi valjda bodove i gubi glasove), pristupa koji poštuje pravo svih svojih građana na kvalitetu života natjeravajući, kao u ovom slučaju, one koji to ne poštuju na suživot kakav treba postojat u Gradu, oglasili smo se kao skupina građana zahvalna na takvom (jedinom mogućem) pristupu. Činjenica da je Grad prostor sa zanemarivim brojem glasača (po tome se, nažalost, danas sve mjeri) njihovo uvažavanje dodatna je pohvala. I ona (kao i primjedba) postoji u našem rječniku.

Srdačan pozdrav,
Stanovnici drugog i trećeg seksterijaKOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija