VIJESTI
07.12.2017 u 16:28

Metković, Brgat i Konfin
Župan i premijer o rješavanju pitanja graničnih prijelaza: "U ovako uskom području teritorija RH prijelazi se moraju graditi što bliže granici"

Župan Nikola Dobroslavić na nedavnom sastanku s predsjednikom Vlade RH Andrejem Plenkovićem razgovarao i o problematici graničnih prijelaza u Metkoviću, Župi dubrovačkoj te u Konavlima, a istaknuo je kako je stav i premijera da se ti prijelazi moraju graditi što je bliže graničnoj crti.


komentara  0

- Na sastanku s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem jedna od važnih tema bili su i granični prijelazi Metković, Brgat i Konfin. Ja sam iznio stajališta jedinica lokalne samouprave koja naravno podupiremo i mi, a to je kako je potrebno riješiti njihov status, kao i lokaciju. Granični prijelaz u Metkoviću je nažalost već izgrađen i to na mjestu na kojem ometa život u gradu. Potrebno je stoga ili kupiti te kuće koje su našle preblizu graničnog prijelaza ili riješiti taj problem to s novom trakom uz rijeku Neretvu, rekao je župan Dobroslavić.

- Granični prijelaz na Brgatu planiran je nekih 600 metara od sadašnjeg prijelaza i jasno je stajalište kako Općine Župa dubrovačka tako i Dubrovačko-neretvanske županije da ga treba vratiti na graničnu crtu, odnosno što je moguće bliže istoj. Ista stvar je s prijelazom Konfin koji se predviđa dublje unutar hrvatskog teritorija, a po mišljenju kako Općine Konavle tako i nas potrebno ga je vratiti na graničnu crtu, rekao je župan Dobroslavić.

Istaknuo je kako je premijer poručio da će se uključiti u rješavanje tih problema te kako i on smatra da je, posebno u ovako uskom području teritorija RH, nužno graditi te prijelaze što je bliže granici.

- O problematici graničnog prijelaza Brgat Županija je uputila dopis Ministarstvu financija, a dobro je da njihovi predstavnici dolaze na sastanak u Župu dubrovačku i Konavle, zaključio je župan Dobroslavić, navodi se u priopćenju iz Županije.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
vrtic_gruda
VIJESTI
0      19|07|18 u 09:28
Potpisan ugovor, Dječji vrtić Gruda se širi
montovjerna_pozar_1
VIJESTI
0      19|07|18 u 07:52
Tri požara u jednom danu - gorjelo brdo poviše Vrbice
granicni_prijelaz_brgat
VIJESTI
0      19|07|18 u 07:46
U petak od 14 do 15 miniranje na GP Brgat - promet će biti zatvoren
dv_pcelica_03
VIJESTI
0      18|07|18 u 22:43
Kako će nakon rekonstrukcije izgledati Dječji vrtić Pčelica?
marija_kohn
VIJESTI
0      18|07|18 u 20:35
Komemoracija za Mariju Kohn u Saloči od zrcala

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija