LIFESTYLE
11.08.2017 u 12:15

POZIV KUPAČA SOLITUDA: gradonačelniče, kada dođete i vidite, sve će vam biti jasno...

Kupači Solituda organiziraju malu zabavu na svojoj plažici 19. kolovoza u poslijepodnevnim satima i na nju su otvorenim pismom pozvali novog gradonačelnika Mata Frankovića da im se pridruži i pomogne - njihovu malu plažicu urediti i srediti da bude adekvatna za ljetne radosti. Pismo prenosimo u cijelosti, bez ispravki.


komentara  1

Poštovani gospodine Gradonačelniće,

Ovom prilikom želim Vam čestitati na osvojenom mandatu i pozdraviti svu Vašu novu postrojbu na svim Vašim novim funkcijama.

Vjerujem da ovo što Vam želimo reći podržava veći dio naselja Solitudo i šire, ako ne i svi oni koji tamo zalaze.
Dragi nam ex. Gradonačelnik Andro za svog mandata napravio je plažu Mandrač na koju većinom idu lokalci, većina onih sa malom djecom kojima je plićak kakav takav potreban s obzirom na pretrpanost ostalih gradskih plaža.

Napravljena je i mala pseća plaža koju su naši sugrađani sa kućnim ljubimcima željno iščekivali.

I sad evo otvaram pitanje još jedne male lokalne plažice sa slika u prilogu,  plažice na kojoj se lokalci kupaju generacijama. To je mala plaža koja je za vrjeme Androve vladavine dobila  ploču da je  plaža, malo betona, koju staru klupicu i koš za smeće. Ove godine ostali smo i bez te ploče, eno je leži na podu jadna i neprimjetna, stradala od nevremena.

Na toj plaži kupa se lokalno stanovništvo, koje Vama možda i nije toliko interesantno, stanovništvo koje radi i živi za ovaj Grad, stanovništvo od kojeg na kraju krajeva i živi ovaj Grad.

Mislim da govorimo u ime svih kupača te plaže kad Vas zamolimo da nam tu plažu dovršite. Ne treba nam puno, ležaljke i suncobrane NE ŽELIMO. Ako pseća plaža može biti ograđena bovama, zašto ne može i naša gdje su kupači i naša djeca, ako pseća ima tuš, zbog čega ne može i naša, voda već postoji, jedna kabina za presvlačenje nije na odmet! Nije da imam nešto protiv pasa, naprotiv,drago mi je što jedan grad kao naš ima plažu za pse.

Izvlačilište za barke koje se više ne koristi trebalo bi zabetonirati ili na neki način zaštitit.  Svakodnevno netko od prolaznika i  kupača tu se oklizne i padne. S obzirom da je to ipak javna plaža na što nas upozorava i oronula ploča, čudi me da još nitko nije tužio Grad zbog ozljeda. Barke koje se sidre sve bliže i bliže kraju treba maknuti jer naša plaža postaje marina, a ne plaža. Mogli bi mi tu cijeli dan pisati, ali da ne duljim, pozivam Vas na našu lokalnu zabavu koju obilježavamo već 5- tu godinu otkad smo dobili ploču da smo plaža.

Zabavu lokalaca na koju su svi pozvani, Vi i Vaša radna snaga posebno. Zabava će biti organizirana 19.08.2017. u popodnevnim satima tako da stignete obići i Grušku noć. Na toj zabavi sudjeluju svi vjerni kupači naše male plaže od Solituda pa sve do Gruža i šire. Donese svak neki mali prilog u obliku hrane ili pića, netko plastične čaše i pjate, netko muziku, stol stolice...i zabava može početi.

Kada dođete i vidite, sve će Vam biti jasno.
Ne želimo komercijalizaciju naše male plaže, želimo samo bolje uvjete za nas koji je već desetljećima, ako ne i stoljećima koristimo i održavamo  u skladu sa mogućnostima.

U predizbornoj kampanji govorili ste da ste građanin grada i da ćete raditi za građane ovoga grada. Mi smo građani ovoga grada i evo molimo Vas da završite našu malu plažicu gdje će se kupat još generacije i generacije naših mladih i starih građana.

Hvala,

Očekujemo Vaš dolazak - Kupači Solituda
 


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

m_arko 12.08.17 u 12:15
Bravo za clanak! :. Mora se priznat Andru ili kome god da je smislio da je ova plaza pun pogodak i da MATO MORA!! nastavit je odrzavat i prosirivat! ima potencijala jos tamo!! Necemo sve sto je predhodnik radio rec da ne valja jeli tako MATO I zamjenice??

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija