KOMENTAR TJEDNA
22.11.2017 u 09:00

KOMENTAR: Miho Obradović pokušao "nokautirati" Mata Frankovića

Je li uspio?

Napisala: Lidija Crnčević


komentara  8

Miho Obradović, novi šef dubrovačkog HNS-a i gradski vijećnik uživio se u ulogu najvećeg oporbenjaka HDZ-a i gradonačelnika Mata Frankovića pa je ispisao priopćenje u kojemu bi se možda neke stvari i mogle uzeti u razmatranje da ne stižu od njega.

Zašto?

Kaže Obradović kako je Franković jedino uspješan u zapošljavanju. Kako je u jednom danu raspisao natječaj za 21 radno mjesto u gradskoj upravi. Kaže Miho Obradović, zaposlenik u Luci Dubrovnik na nekom radnom mjestu, ali na krilima stranačke iskaznice HNS-a. On barem zna kako to ide sa zapošljavanjima, pa i mimo natječaja. Dovoljno je, tijekom prethodnih godina bilo, prezivati se Obradović.

Kaže Obradović kako Franković bez dogovora s ugostiteljima povećava najmove gradskih prostora, čime ne poštuje svoja predizborna obećanja o dijalogu sa svim stranama na koje se te nove odluke odnose. Ovdje ostaje nepoznato govori li Obradović o problemu kao gradski vijećnik ili ugostitelj. Obradović je zakupac poslovnog prostora u vlasništvu dubrovačkih Kinematografa čiji je većinski vlasnik Grad Dubrovnik, a tamo ga je, opet, malkice pogurala HNS-ova stranačka iskaznica i prijatelji iz tadašnjeg Upravnog vijeća.

Ono što većina građana pozdravlja, a to je pokušaj uvođenja reda na javne površine Grada i pokušaj da svi zakupci javnih površina poštuju ugovore koje su potpisali, Obradoviću smeta – on to zove zabranjuje se, zaustavlja se, poništava se... Što bi tek bilo da se zabrane kušini i omogući normalan prolaz u glavnoj spojnoj ulici između Straduna i Buže?

Mladi Obradović, zaposlenik Luke Dubrovnik i ugostitelj koji zna napraviti vrhunski riblji burger, gradski vijećnik i šef dubrovačkog HNS-a, te bliski suradnik Valentina Dujmovića, kaže kako dosad Franković nije ništa učinio jer se Dom umirovljenika ne gradi, Lapadska obala ne širi, stanovi za mlade ne niču, a naknada za koncesiju žičare još uvijek ide najbogatijoj hrvatskoj obitelji... Obradović je u taj niz zaboravio staviti i pročistač za vodu iz kojega je jedino bivša uprava „Vodovoda“ vodu pila u predizbornoj kampanji, zaboravio je one silne milijune koji su se „uložili“ u dvoranu na Ombli ali ne u sanaciju kanalizacije u povijesnoj jezgri ili ispusta ispod Petke... bilo bi toga još, jer je vladavina Vlahušić-Dujmović-Raguž trajala dulje od jednog mandata u kojima nisu ostali projekti za pamćenje.

Miho Obradović svojim habitusom ne opravdava vjerodostojnost onoga što je ispisao u HNS-ovom priopćenju. Stoga se ne mogu uzeti u obzir niti razmatrati ozbiljno i odgovorno stvari koje spočitava novoj gradskoj upravi. Politikantsko pljuckanje iz skuta političkog mentora sklonjenog u zaštićenu političku luku koalicije s HDZ-om, ostaje politikantsko pljuckanje, koliko god se uživljavao u ulogu glavnog dubrovačkog oporbenjaka.

Za političare je bitno i što se govori, ne može se izgovorena riječ abolirati zbog onoga tko govori. Upravo zato nova gradska uprava uvijek mora prvo skočiti pa reći hop. Donositi promišljene odluke, provoditi ih dosljedno.

Miho Obradović, vijećnik koji se uživio u ulogu glavnog dubrovačkog oporbenjaka, nije viđen na sastanku organiziranom u Gradskoj vijećnici s projektantom Hotela Belvedere, Markom Dabrovićem, a na temu iznalaženja rješenja za javne ceste u blizini hotela. 

Uskoro će, naime, krenuti javna rasprava oko izmjena prostornih planova i GUP-a, a nakon što je DPU u Svetom jakovu stavljen izvan snage. Sporan je dio Puta Vlaha Bukovca s kojega su građanskim neposluhom već u nekoliko navrata skinuti stupići i table s natpisima o privatnom vlasništvu i zabrani prolaza.

O potrebi zaštite javnih površina po tom pitanju nekoliko puta se oglasila lista "Srđ je Grad". Njihov gradski vijećnik Ljubo Nikolić je ovaj sastanak ocijenio pozitivnim pomakom odnosa investitora prema zajednici u kojoj žele ulagati. Vekselberg, ruski investitor koji planira izgradnju visokokategornika na mjestu nekadašnjeg Hotela "Belvedere" ne želi sukobe s Gradom. Projektant dubrovačkih korijena, Marko Dabrović je gradske vijećnike koji su se odazvali pozivu, upoznao sa planom investitora o izgradnji nove šetnice do mora i dužobalne šetnice duljinom cijelog projekta. Gradonačelnik Mato Franković uskoro će pokrenuti javnu raspravu tijekom koje bi se trebali iskristalizirati uvjeti izgradnje u novim prostornim planovima koji će ih morati poštivati, a koji su početak za ikakvo ishođenje dozvola za izgradnju.   

To su projekti u kojima na jednoj strani trebaju biti sve dubrovačke glave i pamet, u zaštiti od zahtijeva i pritisaka koji bi mogli trajno ugroziti interese građana. U ovakvim pitanjima - strateški važnim za grad - očekuju se priopćenja i sudjelovanje pravih oporbenjaka, gradskih vijećnika, svih političkih opcija koje sudjeluju u radu Gradskog vijeća.

Nije populistički i nije za široke biračke mase, pokazalo se, pisati i raspravljati o golfu na Srđu, gruškom terminalu, raznoraznim investicijama koje će se sagledati temeljito, pametno, iz svih kantuna i sa sagledavanjem svih posljedica koje trajno nastaju u gradu. Najsvježiji je primjer marine na Lapadskoj obali.... sada svi imaju nešto za zamjeriti, a gdje su bili "kad je grmjelo"? 

Zašto? Jer to zahtijeva vrijeme i strpljenje. Lakše je politikantski pljuckati, staviti prst na čelo pa razmišljati i biti "pametan" o svemu i svačemu, bez argumentacije i rješenja. Nije Obradović jedini u tome. Populizam bi trebalo ostaviti za izbore, a ovi su tek prošli. 


KOMENTARI / Komentiraj
   
   

kukunama 18.12.17 u 11:54
Dosta je vidjet ovog i ovakve likove kad davaju izjave za neku lokalnu televiziju...uvijek ih kamera snimi ispred nekog gradskog poduzeća u kojem su se namjestili zbog nevjerojatne sposobnosti...skoču momenat nešto reć u kameru, a onda brzo nazad u kancelariju....jer tamo vrijedno rade ;))

   

del.boy 30.11.17 u 19:48
ha ha ha koji "spust" za pinocchia!

   

zumbo_je_moj_idol 27.11.17 u 10:57
upisala se i cijela stranka gospodina Obradovića, takodjer pozitivno i pohvalno

   

Pinocchio 27.11.17 u 00:49
Upisala se gdja novinarka u hdz. Pozitivno i pohvalno. Idemo dalje.

   

zumbo_je_moj_idol 22.11.17 u 19:16
ZUMBO , dugo si u politici, valjda si naučio da za postati gradonačelnik ne moraš biti sposoban, radišan, pošten i imati ideju, baš suprotno, možda jedino ovo strašan momak, pa izbaci momak

   

cukun 22.11.17 u 13:39
nije li Obradovićeva HNSovka Mrak-Taritaš po hitnom postupku potpisala dozvolu za Pašinu "bolan marinu da se parkiraju brodovi dole isprid avlije u Dubrovniku"?

   

DOBRI_ZUMBO 22.11.17 u 13:30
Miho Obradović je strašan momak, sposoban, radišan, pošten, "ima ideju". Pazite što vam pišem, on će biti dubrovački gradonačelnik.

   

del.boy 22.11.17 u 09:27
miho uhljebovic and family uhljebovic (tata, dundo, rodijak...)

Filtriraj:                                          
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz kolumne


Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne


 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija