KOMENTAR TJEDNA
20.06.2017 u 11:31

Valentin Dujmović želi biti direktor dubrovačke zračne luke. Zašto bi bilo skandalozno udovoljiti mu?

Valentin Dujmović želi biti direktor Zračne luke Dubrovnik. No, na jučerašnjoj Skupštini društva održanoj u Zagrebu ipak nije došlo do blamaže. Na dnevni red nije se stavila točka izmjene društvenog ugovora poduzeća koja je nužna kako bi se nekompetentni Valentin Dujmović postavio na čelo tvrtke. Imenovanje Valentina Dujmovića za direktora dubrovačke zračne luke bilo bi skandalozno. Iz više razloga.

Napisala: Lidija Crnčević


komentara  8

Valentin Dujmović je na svoju kartu osobno profitabilnog političkog uspona, kao sljedeće radno mjesto zacrtao – mjesto direktora Zračne luke Dubrovnik. Da, dobro ste pročitali.

Valentin Dujmović želi biti direktor dubrovačkog aerodroma. Mene to ne čudi. Kao što me niti malo, ali baš nimalo nije iznenadio njegov manevar prema mentoru i čovjeku koji ga je stvorio, Andru Vlahušiću. Osobno mislim da izbor najbližih suradnika jako puno govori i o onima koji ih biraju. Ali, to sada nije tema.

Sada će se pokazati je li Valentin Dujmović zbilja čovjek kojega svaki sustav treba, ali će i trebati odgovoriti na pitanje čime je Valentin Dujmović zadužio cijelu hrvatsku političku scenu da mu se toliko podilazi. Valentina Dujmovića svim svojim snagama i političkim utjecajem koji sada nije skroman, "gura" Predrag Štromar, potpredsjednik Vlade iz redova HNS-a. Ni to ne čudi. Valentin Dujmović je zadužio HNS svojom rukom na Središnjem odboru kada se ta stranka slomila. No, svi ostali koji bi sudjelovali u tom imenovanju trebali bi javnosti objasniti svoj postupak. Jer, postavljanje Valentina Dujmovića  na čelo najveće i najznačajnije gospodarske tvrtke na jugu Hrvatske bilo bi skandalozno.

Iz više razloga.

Da bi Valentin Dujmović postao direktor Zračne luke Dubrovnik bilo bi nužno promijeniti društveni ugovor poduzeća.

Trebalo bi, naime, UKINUTI, IZBACITI sve uvjete stručnosti kojima se u društvenom ugovoru poduzeća željelo to mjesto zaštititi od pregoleme ambicije nekompetentnih pojedinaca.

Zračna luka Dubrovnik je u procesu završetka izgradnje kompletne infrastrukture koja je pod nadzorom strogih institucija Europske unije, od koje je dobila značajna sredstva. Bilo bi, vjerujem neugodno iskustvo pred tim stranim partnerima objasniti smjenu čelnog čovjeka iz političkih razloga, a bez barem minimalne kompetencije njegova nasljednika.

Koje su poslovne reference koje krase Valentina Dujmovića da preuzme upravljanje tako značajnom tvrtkom u hrvatskim, ne samo dubrovačkim okvirima?
Možda je za "Sanitat" i "Vodovod" i bila dovoljna stranačka iskaznica, ali bi ona za ovako važno radno mjesto tvrtke koja je generator razvoja čitavoga kraja, trebala biti u potpunosti nedostatna. Jer, da se razumijemo, zadržao ju je i okrenuo leđa mentoru Vlahušiću zbog vizije svog napredovanja na ljestvici uhljebljivanja na još većim razinama.

Imenovanje Valentina Dujmovića za direktora Zračne luke Dubrovnik bilo bi skandalozno i poražavajuće za kompletnu HDZ-ovu ekipu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, ali i šire. Ne samo zbog toga što je tijekom kampanje govorio o toj stranci sve ono "što ni pas s maslom ne bi progutao". Čak ni koalicija koja je postignuta na državnoj razini, ne može utišati eho izgovorenih riječi. Možda političari zaboravljaju, ali javnost pamti.

No, puno bitnije od toga su saznanja koja HDZ-ovci imaju o načinu i "rezultatima" dviju javnih gradskih tvrtki koje je vodio Valentin Dujmović, a koje svjedoče o njegovim kompetencijama i kapacitetima. Pred tim se ne smiju zatvarati oči niti se smije gledati kroz prste.

Kako će se prema želji ambicioznog Valentina Dujmovića odrediti kompletna politička garnitura u zemlji, tek ćemo vidjeti. Pod velikim su reflektorima cijele hrvatske javnosti.

Jer ovakvome načinu ponašanja ne treba, na kraju krajeva, ni ime ni prezime. Ima Dujmovića....

Ovo je pravi primjer uhljebljivanja zbog kojega nam, gospodo koja odlučujete, djeca ne vide budućnost u svojoj, našoj Domovini. Zbog kojih pogled na njihova leđa po kolodvorima Hrvatske, izaziva suze u očima, a tjeskobu u srcu.


KOMENTARI / Komentiraj
   
   

spidersfrommars 28.07.17 u 16:17
A pezo može biti ravnatelj lučke uprave? Što gospođa nije o tome potanko pisala.

   

Maxim 21.06.17 u 00:57
Hej, a nitko nije komentirao da imaju zajednicki nazivnik. Oba dva momka su rodjeni u BiH. Jedan u Banja Luci, a drugi u Zenici! U cemu je razlika? Jedan visok, drugi nizak? Malo objektivmosti ne bi falilo. Politika ih oba dovela, a ne strucnost. I jos jedan zajednicki nazivnik, oba dolaze preko lijevicarskih krugova. To ste mozda zaboravili. Osim toga to je vazno mjesto vazda pripadalo Konavljanima, a partije i novinarcici su nametali svoje miljenike. Hocemo promjene! Do pobjede!!!.

   

bit će bolje... 20.06.17 u 23:33
... kako god gledali na ovu lakrdiju u pokušaju od "a"menovanja dotičnog gospodina na spomenutu vunkciju, ostaje činjenica da istome cca 4700 glasača u Dbk-u daje svoje "povjerenje". E sad, ko bi se trebao zamisliti nad tom činjenicom...

   

zumbo_je_moj_idol 20.06.17 u 22:47
želite biti stručni, marljivi, pošteni, dosljedni.Samo pratite Valentina, onda sve napravite kontra i bit ćete

   

mata 20.06.17 u 19:05
SRAMOTA

   

mak 20.06.17 u 18:05
Kakve je kompetencije imao Roko Tolic kad je svojedobno oktroiran za pomocnika direktora Zracne luke? Tamo ga je gurnuo Vido Bogdnovic dok je jos nesto pizao politicki.Drugo, ne podnosim Andra Vlahusica ali postujem njegove stavove glede uvjete natjecaja i izbora novog ravnatelja Lucke uprave, NEMA UVJETE SUKLADNO STATUTU, gdje je tad bio Dubrovniknet?No, zaista bi skandalozno bilo postaviti Dujmovica u Cilipe, jednom za vazda treba reci DOSTA.

   

manjgura 20.06.17 u 13:22
Ne ulazeći u kompetencije, stalno mi je pred ocima Roko Tolic, a pokraj njega zamislite Dujmovića, zajednički nazivnik jedino frizura... Jednoga gledam odozdo, drugoga odozgo..Da bi Dujmovic bio direktor zračne luke, trebao bi malo narasti, sto ce se teško dogodit, sto u doslovnom, sto u prenesenom značenju... Da bi svi nedorasli prestali biti postavljani na izvrsne funkcije, svi trebamo malo dorasti situaciji, jer svi, momentalno na nekoj funkciji, tamo su, bez obzira na vlastite kompetencije , došli istim putem kojim i odlaze... Za prekinut niz treba širi konsenzus od ovog kojemu je meta Dujmovic, koji je, Btw, laka meta jer je iznimno nedorastao, nekompetentan i antipatičan, pa protiv njega nije teško mobilizirat ljude... Ali i oni simpatični na isti su neprihvatljiv nacin došli...

   

Spica skandela 20.06.17 u 12:36
Prvo što je Dujmović napravio kad ga je Andro namjestio na mjesto direktora Sanitata bila je javna svađa preko medija s odvjetnikom Ivicom Banom, koji je sa Sanitatom bio u sudskom sporu. Dujmović je tada javno i s najgorim uličnim rječnikom izvrijeđao Bana, čime je najbolje pokazao koliko bahato i bezobrazno derište čuči iza đona obraza. I dok je u Sanitatu pokazivao svoj karakter, u Vodovodu je pokazivao "sposobnost". Takvima treba svugdje i na sve načine zatvoriti vrata javnih funkcija, za dobrobit svih, pa neka radi nešto za što je sposoban i što zaslužuje. Neki pošteni posao. Čistača plaže uvijek fali.

Filtriraj:                                          
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz kolumne


Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne


 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija